Sale of the Rising Star: transparantie ten top

13-01-2017

 Transparanter kan een veiling bijna niet zijn. Springpaarden die nog op concours uitgebracht worden, de KWPN-hengst Gringo (v. Catoki) die volop deelneemt aan de KWPN-hengstencompetitie: Teus van den Brink schroomt er niet voor om zijn veilingpaarden van de Sale of the Rising Stars aan het grote publiek te laten zien. Op zaterdagavond 21 januari worden ze geveild op Indoor Drachten.

Veertien talenten
Voor de zevende editie van Sale of the Rising Stars zijn veertien jonge springtalenten geselecteerd. Niet alleen de KWPN-hengst Gringo, die in 2015 de ISAH Cup voor vierjarige springpaarden won, maar ook de Pools kampioen van de vijfjarige springpaarden Grand Beau (v. Chello) en VSN-finalist Hooligan R Z (v. Hooch DK), die afgelopen zomer vijfde werd op het Zangersheide festival bij de vierjarige springpaarden.

En wat te denken van Heliotrop HBZ (v. Tornesch), een halfbroer van het bronzen-WK-paard in Lanaken Formidable (v. Carambole) van Willem Greve? Of Golga O (v. Brainpower), die vorig jaar derde werd in de gerenommeerde GMB-finale voor jonge paarden op Indoor Drachten. Floyd (v. Vermont) heeft zelfs al internationale ervaring.

Youtube-hit
Een regelrechte Youtube-hit met bijna 8.000 weergaven is Lykke Li-Terma Z (Levisto Z x Cornet Obolensky), maar ook de fantastisch springende Hello Kitty de Levee (v. Emerald van ‘t Ruytershof) is immens populair.

“Natuurlijk lopen niet alle veilingpaarden elke week op concours, maar ik ben niet bang om ze ‘en public’ te laten zien. Bij de nieuwe eigenaren gaan ze immers ook weer op concours”, lacht Teus van den Brink. Hij kijkt naar de veilingdag uit. “Van tevoren weet je niet hoe een veiling gaat lopen, maar de paarden zijn wel ongekend veel uitgeprobeerd. Veel meer dan andere jaren. Ze zijn ontzettend fit en sommigen springen zelfs weer nog beter dan op de videodag een paar maanden geleden.”

Internationale springpaarden
De Sale of the Rising Stars mag inmiddels bogen op indrukwekkende referenties. Het gros van de verkochte paarden springt al internationaal en behalen wekelijks goede resultaten. Tot de veilingdag kunnen de paarden op de stal van Teus van den Brink in Nijkerkerveen uitgeprobeerd worden. Op zaterdagmiddag 21 januari worden ze omstreeks 14.30 uur op Indoor Drachten gepresenteerd, waarna de allerlaatste rit gemaakt kan worden voordat de veiling ‘s avonds rond 21.30 uur aftrapt.