Teus van den Brink: “Kallas verdient op alle fronten een kans in de fokkerij”

24-03-2021

Springpaardenhandelaar en africhter Teus van den Brink houdt zich niet bezig met hengstenhouderij, maar toch stelt hij sinds een paar jaar de KWPN-hengst Kallas ter dekking. “Puur omdat ik in hem geloof en ervan overtuigd ben dat hij veel kan toevoegen aan de springpaardenfokkerij”, vertelt hij over de zesjarige zoon van Dallas VDL x Quality Time TN x Padinus.

Goed veulenrapport
Sinds zijn goedkeuring bij het KWPN heeft Kallas al diverse merries mogen dekken. “Ik heb nu zes nakomelingen en dat lijkt heel goed. De oudste zijn twee jaar. Ze bukken allemaal op de sprong, tonen kwaliteit en hebben een mooi model en goede galop. Maar ik kan het vinden, de KWPN-commissie was ook heel positief want Kallas kreeg een heel goed veulenrapport en dat zegt ook veel. Een goede beoordeling kun je niet kopen”, vertelt Teus van den Brink.

Hij ontdekte de bloedmooie hengst op Veulenveiling Dwingeloo en heeft niet één seconde spijt gehad van de aankoop. “Kallas is een verschrikkelijk mooi paard met een goede draf en galop en een heel goede manier van springen. Altijd bukken op de sprong en de knieën omhoog. Zoals ze zelf zijn, zo vererven ze ook. En paarden die altijd mooi in de manieren springen zijn een stuk sneller te verkopen dan wanneer ze wat stijf en recht springen.”

Sportieve successen
Kallas begon zijn sportieve loopbaan in 2019 als reservekampioen van de Blom Cup voor vierjarige springpaarden op basis van stijlpunten. In de hengstencompetitie sprong hij alles foutloos (7x nul), pakte de tweede plaats in de finale en de vierde plaats overall. In de zomer van 2020 debuteerde hij succesvol in het 1.20m. Zodra de internationale concoursen van start gaan zal hij met Dennis van den Brink te spotten zijn in de Youngster Tour.

“Met zijn zes jaar is hij nog jong, maar wat hij moet doen doet hij goed en ligt hij voorop bij zijn leeftijdsgenoten. Kallas staat in elk geval niet stil in zijn ontwikkeling. Elke keer wordt hij weer beter, sterker en verstandiger. We geloven er volledig in, anders was hij hier natuurlijk niet meer geweest. Bij ons worden alle paarden een keer verkocht. Naar Kallas is ook al veel vraag geweest, maar de prijs moet wel heel bijzonder zijn. Dit is een toekomstig Grand Prix-paard.”

“Zo’n mooie bok”
Ook als dekhengst kan Kallas veel betekenen, is Teus van den Brink overtuigd. “Ik hoop wel dat hij wat meer kansen krijgt in de fokkerij, dat mensen hem kiezen voor hun merrie. Je ziet al wel dat fokkers er mee terug dekken omdat ze zo blij zijn met zijn veulens. Dat geeft veel vertrouwen. Die praat moet er toch komen. Er staat ook echt een hengst, zo’n mooie bok. En hij ontwikkelt zich in zijn lijf alleen maar nog meer. Als we hem aan het longeren zijn of Dennis is ermee aan het dressuur rijden, dan genieten we er enorm van. Ik dek er zelf ook weer een aantal merries mee.”

Meer weten over zijn pedigree? Klik hier
Vragen? Neem dan contact op met Teus van den Brink: +31 6 54232699

 

Het dekgeld bedraagt 950 euro exclusief btw.Foto's

Gekoppelde paarden
Kallas


Auteur: Wendy Scholten
Bron foto: DigiShots