Sale of the Rising Stars met topprijs van 170.000 euro

22-01-2017

De Franse springruiter Aymeric de Ponnat mag een nieuwe toekomstbelofte aan zijn stal toevoegen na de aankoop van Honeymore WV (v. Bamako de Muze) op Sale of the Rising Stars door paardeneigenaren Antoine en Cécile Bourgeois. Ze kregen tegenstand van Boy-Adrian van Gelderen, die besloot de 170.000 euro niet te overbieden. De zevende editie van Sale of the Rising Stars met veertien springpaarden sloot af met een recordomzet van 1.066.000 euro en een gemiddelde prijs van ruim 76.000 euro.

Onverwachte aankopen
Vier paarden brachten 100.000 euro en meer op. Voor 130.000 euro kocht de Belgische ruiter Boy-Adrian van Gelderen de KWPN-hengst Gringo (Catoki x Tolan R), die zeer hoge verwachtingen wekt voor de toekomst. Eerder in de veiling kocht hij Heliotrop HB Z (Tornesch x Calvados) voor 32.000 euro voor zijn vriendin en Golga O (Brainpower x Tangelo van de Zuuthoeve) voor 70.000 euro.

“En ik was niet eens van plan om paarden voor mezelf te kopen”, lacht Boy-Adrian van Gelderen. “Mijn vriendin was geïnteresseerd in Heliotrop en ik was mee om te kijken. Mijn ouders keken met de live streaming mee en waren gecharmeerd van Honeymore en Gringo, maar lieten hun oog ook op Golga O vallen. Ik heb niet één paard uitgeprobeerd. We hebben gewoon de kans gepakt. Op het moment dat de biedingen voor Gringo stilvielen, heb ik geboden en we hadden hem”, vertelt de ruiter die de jonge paarden zal meenemen naar de Spaanse Sunshine Tour.

Van oor tot oor stralen
Dat Honeymore WV, nauw verwant aan de Grand Prix-hengst Wizzerd WV, populair zou zijn stond al van tevoren vast gezien haar uitzonderlijke springtechniek en rijdbaarheid. “Wij zijn zo blij met haar. Aymeric leidt jonge paarden graag op. Hij maakte vanmiddag drie sprongen met haar op het voorterrein en straalde van oor tot oor. Hij wees ons afgelopen week op de veiling en we zijn speciaal voor deze merrie naar Drachten gekomen”, vertelt Cécile Bourgeois.

Charlotte Verhagen zien we straks in het zadel van Grand Beau (Chello III VDL x Celano), die voor 120.000 euro werd aangekocht door Hagenhorst Horses. Neal Fearon kreeg Lykke Li-Terma Z (Levisto Z x Cornet Obolensky) in handen voor 100.000 euro. Ook dolgelukkig is Milena Pappas, die Cima di Castella BZ (v. Comme d’Api van de Hacienda) aankocht voor 90.000 euro. De eerder op SOTRS aangekochte Constance (v. Indoctro) springt inmiddels Grand Prix met Jessice Mendoza en met Cima hoopt ze een nieuwe opvolger te hebben.

Bijzonder tevreden
Teus van den Brink, inbrenger van veilingpaarden, is bijzonder tevreden over het verloop. “Natuurlijk zou het super zijn als alle paarden twee ton zouden opbrengen en ik had van enkele paarden meer verwacht, maar zo gaat een veiling. Het moet wel uitnodigend zijn om een paard hier te kopen. Als inbrenger moet je winst durven te verkopen en geluk aan een paard laten, ook al verdien je er zelf niets aan. Als ik paarden terug mee naar huis zou nemen, kom je ook niet geloofwaardig over. Een veiling hoort transparent te zijn. Ik ben heel tevreden over de omzet en het hele verloop Het kostte heel veel werk, spanning en inspanning, maar de veiling is super geslaagd. Leuk is ook dat de meeste paarden naar nieuwe klanten gaan, zelfs naar mensen die ze niet eens uitprobeerden maar op vertrouwen kochten. Dat geeft een goed gevoel.”


** MELD U HIER AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF ** 

Klik hier voor de resultaten 2017 

 Foto's