Kallas goedgekeurd door KWPN

26-05-2018

De als veulen aangekochte Kallas (Dallas VDL x Quality Time TN x Padinus) is sinds vandaag beschikbaar voor de fokkerij. De driejarige hengst van Teus van den Brink is goedgekeurd door het KWPN. Ook felicitaties aan fokker Toon Holkenborg uit Haaksbergen.

De fantastisch gemodelleerde hengst, die zeer vlug en voorzichtig is aan de sprong, kan volgens de KWPN-hengstenkeuringcommissie het model en de galop verbeteren en reflexen toevoegen aan de springpaardenfokkerij. 

Afstammingsrapport KWPN:

De met Jur Vrieling op 1.60m-niveau geklasseerde Dallas VDL, een zoon van de Darco-zoon Douglas, is de vader van Kallas. Dallas VDL komt uit dezelfde moeder als de KWPN hengst Grand Slam VDL.

De moeder van Kallas is de elitemerrie Fadessa H2, een dochter van Quality Time die onder Jeroen Dubbeldam op het hoogste niveau sprong voordat hij naar Amerika werd verkocht. Fadessa H2 was als driejarige elfde op de Nationale Merriekeuring en sprong naar een zeer hoge score van 86,5 punten tijdens de IBOP, met onder andere een 9,5 voor de reflexen en negens voor de techniek en de instelling.

Ook haar moeder Adessa H2 (v.Padinus) behaalde met 84 punten haar IBOP-predicaat nadat zij als driejarige negende stond op de Nationale Merriekeuring. Ze is geklasseerd in het 1.35m. Haar moeder Odessa, een ster prestatiemerrie van Burggraaf, bracht het internationale 1.50m-paard Un Homme d’Honeur (v.Quite Easy), het internationale 1.45m-paard Zeno H2 (v.Quattro) en 1.30/1.35m-paarden van Tenerife VDL en Padinus.

Uit de moederlijn komen verder internationale springpaarden als Tristan (v.Manhattan), Un Fils de Fuego (v.Fuego du Prelet) en Bentley (v.Namelus R).Gekoppelde paarden
Kallas