Kallas

geboren: 13/05/2015
geslacht: hengst
kleur: bruin
stokmaat: 1.70m
stamboek: KWPN
Dallas VDL  Douglas  Darco 
Fiona M 
Wonder A.S.  Heartbreaker 
Sonette 
Fadessa H2 - elite IBOP-spr.  Quality Time TN  Quantum 
H-Cortonne 
Adessa HS - keur IBOP sport  Padinus 
Odessa 

Palmares

Sportresultaten:
2019: Reservekampioen Blom Cup voor 4-jarige springpaarden, Ermelo
2019/2020: Hengstencompetitie allles foutloos gesprongen (7x nul), 2e plaats in finale, 4e plaats overall
 Algemene info

Als veulen aangekocht, op driejarige leeftijd goedgekeurd door het KWPN en zeer veelbelovend in de sport: Kallas (Dallas VDL x Quality Time TN x Padinus) is misschien wel de juiste keus voor jouw merrie. De eerste veulens zijn bloedmooi en galopperen fantastisch.

De prachtig gemodelleerde hengst, die zeer vlug en voorzichtig is aan de sprong, kan volgens de KWPN-hengstenkeuringcommissie het model en de galop verbeteren en reflexen toevoegen aan de springpaardenfokkerij. In onze ogen een zeer interessante vererver waar we nog veel van gaan horen in de sport!

* Geen drager van WFFS-gen

 

 Foto's

                     

Video's

KALLAS

Kallas hengstencompetitie Zuidbroek, december 2020


Nakomelingen

Afstammingsrapport KWPN:

De met Jur Vrieling op 1.60m-niveau geklasseerde Dallas VDL, een zoon van de Darco-zoon Douglas, is de vader van Kallas. Dallas VDL komt uit dezelfde moeder als de KWPN hengst Grand Slam VDL.

De moeder van Kallas is de elitemerrie Fadessa H2, een dochter van Quality Time die onder Jeroen Dubbeldam op het hoogste niveau sprong voordat hij naar Amerika werd verkocht. Fadessa H2 was als driejarige elfde op de Nationale Merriekeuring en sprong naar een zeer hoge score van 86,5 punten tijdens de IBOP, met onder andere een 9,5 voor de reflexen en negens voor de techniek en de instelling.

Ook haar moeder Adessa H2 (v.Padinus) behaalde met 84 punten haar IBOP-predicaat nadat zij als driejarige negende stond op de Nationale Merriekeuring. Ze is geklasseerd in het 1.35m. Haar moeder Odessa, een ster prestatiemerrie van Burggraaf, bracht het internationale 1.50m-paard Un Homme d’Honeur (v.Quite Easy), het internationale 1.45m-paard Zeno H2 (v.Quattro) en 1.30/1.35m-paarden van Tenerife VDL en Padinus.

Uit de moederlijn komen verder internationale springpaarden als Tristan (v.Manhattan), Un Fils de Fuego (v.Fuego du Prelet) en Bentley (v.Namelus R).


Nieuwsberichten

Teus van den Brink: “Kallas verdient op alle fronten een kans in de fokkerij” (24-03-2021)
Kallas goedgekeurd door KWPN (26-05-2018)Links

Video Kallas practicing course May 2019